29 november 2006

Zonder Haat straat

Maak van je straat een ‘Zonder Haat Straat'

Waarom?

- Om de racistische moorden en het zinloos geweld in Antwerpen niet te vergeten
- Om een duidelijk signaal tegen groeiend racisme en geweld te geven- Om een positief signaal te geven samen met je buren, je straat of zelfs de hele wijk
- Om mee te werken aan een stad
waar mensen respect hebben voor elkaar
waar verschillen mogen bestaan
waar iedereen gelijke kansen heeft
waar mensen samenleven in solidariteit zonder racisme
... zonder haat.

Daarom!



Deze campagne werd opgestart met als doel meer verdraagzaamheid, respect en minder racisme.

Meer informatie op: http://www.zonderhaatstraat.be/.

27 november 2006

Oxfam Fairtrade



Oxfam Fairtrade ontwikkelde deze mediacampagne om haar producten, de verkooppunten en het begrip ‘eerlijke handel’ nóg breder ingang te doen vinden bij de Vlaamse consument.



Meer informatie vindt u op: http://www.oww.be.

Ben jij al verkocht?

"Ben jij al verkocht?" Dit is de slogan van de sociale Marketing-campagne van Max Havelaar, Oxfam wereldwinkels en Vredeseilanden.

"Verkocht zijn" betekent dat je kiest voor meer eerlijke handel en duurzame landbouw.


Meer informatie vindt u op: http://www.ikbenverkocht.be.

22 november 2006

'God leeft, godsdienst is dood'

Dit artikel toont aan dat de Kerk wel een Sociale Marketing-campagne zou kunnen gebruiken.

God leeft, godsdienst is dood

God leeft, godsdienst is dood. Dat is de belangrijkste conclusie van een onderzoek waarbij het geloof in Vlaanderen in kaart werd gebracht. Opvallend is dat meer dan de helft van de ondervraagde Vlamingen aangeeft gelovig te zijn.

Meer dan de helft van de Vlamingen antwoordde volmondig ja op de vraag of ze zichzelf als gelovig beschouwen, 31% zei niet gelovig te zijn.

"Een opvallend resultaat omdat we hadden verwacht dat er onder de Vlamingen een grote groep twijfelaars zou bestaan, maar slechts 16% van de respondenten zei niet overtuigd te zijn en te twijfelen tussen eerder wel of eerder niet gelovig te zijn", zegt onderzoeker Ben Decock.

Uit de studie blijkt voorts dat meer vrouwen dan mannen geloven en dat inwoners van landelijke gebieden ook meer in God geloven dan hun stadsgenoten. Het overgrote deel van de gelovigen situeert zich in de leeftijdscategorie van 65-plussers.

Ondanks het feit dat veel kerken nog nauwelijks gelovigen weten te lokken voor de zondagsdiensten blijkt 40% van de ondervraagden wel de weg naar de kerk te vinden voor kerkelijke feestdagen en speciale gebeurtenissen zoals huwelijken en begrafenissen.

Meer dan de helft van de Vlamingen (55,6%) gelooft dat er een God bestaat en 36,2% denkt dat hij ook de wereld heeft geschapen. De oerknal is voor 50,3% van de Vlamingen een veel plausibeler verklaring voor het ontstaan van het leven.

Weinig vertrouwen in Kerk

Het instituut van de kerk boezemt weinig Vlamingen vertrouwen in. Maar liefst 74,3% van de Vlamingen zegt te geloven dat de katholieke kerk geschiedkundige gebeurtenissen bewust gewijzigd heeft of geheim houdt.

Het onderzoek naar het geloof in Vlaanderen kadert in het project 'Kerk en marketing' van Vepec, de vereniging voor promotie en communicatie, en werd uitgevoerd door het Gentse marktonderzoeksbureau Compagnie. Tijdens de zomer stelden de onderzoekers meer dan 40 vragen aan 564 Vlamingen ouder dan 15 jaar.

Bron: De Gazet van Antwerpen (14/11/2006)

gepost door Evelien Verhoeven

12 november 2006

Wat is uw excuus?

Waag hier kans je om je eigen slogan langs de snelweg te zien verschijnen!!!
Klik op onderstaande link en laat je inspiratie de vrije loop:
Maak zelf deel uit van deze grote sociale marketing-campagne!!!
gepost door Evelien Verhoeven